Rodno najsenzitivnija kompanija - Udruženje poslovnih žena Srbije
office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Rodno najsenzitivnija kompanija

Priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“ nastalo je u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji zajednički realizuju Udruženje poslovnih žena Srbije, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji. 

Priznanje se dodeljuje velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“ prvi put je dodeljeno 2018. godine u okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja„.

Dobitnici priznanja „Rodno najsenzitivnija kompanija“ za 2018. godinu su:

Delta Holding d.o.o.

Ikea Srbija d.o.o.

Avon Srbija

Uni Credit banka

VIP Mobile d.o.o.

Manifestaciju „Cvet uspeha za ženu zmaja“ su 2018. godine podržali Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji, Ministarstvo privrede, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), SME Week, VIP Mobile d.o.o, Ikea Srbija d.o.o., Uni Credit banka, Prolom voda i članice UPŽ Srbije.

Priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“ po drugi put je dodeljeno 2019. godine u okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja„.

Dobitnici priznanja „Rodno najsenzitivnija kompanija“ za 2019. godinu su:

1. „Rudnik i flotacija Rudnik“ d.o.o.  i „Avon Srbija“, koje dele prvo mesto

2. Drugo mesto dele „Banca Intesa Beograd“ i „Vip mobile“ d.o.o.

3. Treće mesto pripalo je kompanijama „UniCredit Bank Srbija“ a.d. i „MOL Serbia“ d.o.o.

Manifestacija je i ove godine održana u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ, Evropskom investicionom bankom (EIB), a novost je da ovogodišnjem događaju  važnu podršku pružila i Američka agencija za međunarodni razvoj USAID u okviru WE Founders projekta kojim rukovodi IMPACT Hub iz Beograda. „Cvet uspeha“ je i ove godine imao institucionalnu podršku  Ministarstva privrede Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a korporativni partner bila je kompanija Vip mobile, zajedno sa neizostavnom podrškom firmi članica Udruženja poslovnih žena, kao i ostalih prijatelja manifestacije i medijskih partnera.